VÄLKOMMEN

Utgångspunkten för denna länksamling har varit att det skall vara lätt att hitta. Därför har jag skapat olika kategorier och underkategorier och sorterat sidorna under dessa, vilket i och för sig är svårt ibland. Det är inte alltid så lätt att kategorisera en sida.

Jag har kommenterat varje länk. Man skall inte behöva klicka sig igenom alla länkar för att se om det finns något matnyttigt att hämta. Kommentarens omfattning står ibland i direkt proportion till graden av mitt intresse för sidan i fråga. I en del fall är mina kommentarer kanske intetsägande. Dessutom har jag ibland sett till att en sida med flera funktioner återfinns under flera kategorier, så att besökaren inte skall missa den.

Jag har inte haft ambitionen att konkurrera med de största länksamlingarna på nätet, som till exempel Clinks länksamling, eller Chessopolis, trots att sidan startade med cirka 700 länkar* (varav en del medvetna dubletter). Det finns annat i livet än schack. Meningen med denna länksamling är just att den skall fungera som en portal, att den skall leda vidare till det bästa och det mest intressanta i schackväg på nätet.

Jag har också besökt alla de sidor, som finns upptagna i denna länksamling. Graden av penetration varierar naturligtvis. Jag är tacksam för synpunkter på denna länksamling och tar gärna emot tips på nya, intressanta länkar. Min ambition är att sidan ska uppdateras var fjortonde dag.

Per-Åke Lindblom

Stockholm, Sverige

schackportalen@gmail.com

* Beräknat antal länkar den 14/6 2014: 4980

Startsida!

eXTReMe Tracker

 


Denna sida lades ut på prov på nätet i början av november 2001 och registrerades på FIDE:s Top Chess Sites den 12/11 2001. En ny räknare, som nollställdes, installerades den 25 december 2003.

SCHACKPORTALEN